Èxit de participació al 27è Aplec de la Sardana de Sant Cugat


  • Comparteix:

El mestre Joaquim Soms rep un record de Sant Cugat, de mans de l'alcalde

El mestre Joaquim Soms rep un record de Sant Cugat, de mans de l'alcalde

L'alcalde ha anunciat la intenció d'editar un disc compacte amb les cançons relacionades amb Sant Cugat. Aquest anunci s'ha fet durant el 27è aplec de la Sardana, que ha aplegat Centenars de persones ballant durant més de 7 hores a la plaça d'Octavià. La trobada sardanística va comptar amb 4 cobles i va ser l'escenari idoni per l'estrena de 'Gaudeamus', sardana composada especialment per Joaquim Soms en la celebració de l'any mil·lenari.

El tret de sortida de l'Aplec de la Sardana va tenir lloc a la plaça d'Octavià amb la interpretació de 17 sardanes al llarg del matí, a càrrec de la cobla Jovenívola de Sabadell, la Principal del Llobregat, la Sant Jordi Ciutat de Barcelona i la Mediterrània.

El mestre Joaquim Soms ha expressat la il·lusió que ha posat en la peça:

Joaquim Soms

He fet una sardana que porta el meu segell perquè els compositors no hem d'oblidar això i a l'escriure una sardana hem de posar el nostre segell


Soms va escriure la seva primera sardana al 15 anys, però va ser durant la Guerra Civil quan va composar una de les seves peces més significatives, 'Catalans a l'Alcàrria'. El compositor també és responsable de dues sardanes més dedicades a Sant Cugat: el 'Pi d'en Xandri' i 'A l'ombra del Monestir'.

L'alcalde Lluís Recoder s'ha mostrat molt satisfet per la participació ciutadana i ha mostrat el seu desig d'editar un disc compacte amb la vintena de sardanes relacionades amb la nostra ciutat. En aquest compacte no hi faltarà la sardana 'Gaudeamus', encarregada per Recoder:

Lluís Recoder

Li vaig fer un encarrec al mestre Soms perquè fes la sardana de commemoració de l'Any del Mil·lenari


La tarda també va ser protagonista amb l'organització d'un concurs de sardanes de colles improvisades i la interpretació de 17 sardanes més. El concurs va consistir en la ballada d'una sardana de lluïment que va ser qualificada després per un jurat.

Tot i que aquest és el tercer any que l'Entitat Sardanística organitza l'Aplec de Sardanes, l'edició d'enguany s'ha revestit d'un simbolisme especial en coincidir amb l'Any del Mil·lenari.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.