S'incrementa en un 20% la inscripció als cursos del Servei Local de Català


  • Comparteix:

Un 20 per cent més d'alumnes s'han matriculat als cursos d'iniciació a la llengua catalana que ofereix el Servei Local de català. Els estudiants de fora de Catalunya utilitzen més el Centre Obert que els cursos tradicionals de català.

El Servei de Català ha estrenat enguany cursos mensuals, que se sumen a l'oferta de cursos trimestrals ja existent. A partir d'aquest any, l'escola d'adults -que fins ara només impartia classes de llengua castellana- també contribuirà al coneixement del català.

La responsable del servei, Lluïsa Gallego, ha explicat que enguany han crescut les inscripcions als cursos d'iniciació, que només són una part de l'oferta del servei:

Lluisa Gallego

Tenim unes 500 inscripcions al trimestre de tots tipus, des del que ve a fer un curs mensual fins al que ve a fer només unes classes


Els estudiants de fora de Catalunya prefereixen el Centre Obert, un servei d'auto-aprenentatge molt més flexible que els cursos tradicionals. Només un de cada 4 estudiants dels cursos d'iniciació són no-residents, mentre aquest col·lectiu representa un 60 per cent dels assistents al Centre Obert.

Aquesta modalitat també permet fer grups reduïts de treball, però segons Lluïsa Gallego, el Centre Obert utilitza uns mètodes didàctics més flexibles:

Lluisa Gallego

Fem un treball d'autoaprenentatge i la gent ve a treballar pel seu compte


El Servei de Català mantindrà obert el període de matriculacions durant tot el curs, perquè els últims anys s'ha experimentat un augment d'incorporacions el mes de gener, quan arriben al país sud-americans que també volen conèixer l'idioma.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.