Les persones amb transtorns mentals compten amb un nou servei d'inserció laboral a Rubí

Societat

Publicat el 23/oct/06 per Marina Romero

Sant Cugat compta amb un nou servei d'inserció laboral adreçat a les persones amb transtorns mentals. El servei, que està ubicat a Rubí, té com a principal objectiu oferir l'assessorament d'un tutor individual per a tots els usuaris. L'oficina compta amb la subvenció de la Diputació de Barcelona.

L'Ajuntament de Rubí, juntament amb la Diputació de Barcelona, ha impulsat un nou servei d'inserció laboral adreçat a les persones amb trastorns de salut mental. L'oficina, que també donarà servei a poblacions com Sant Cugat i Castellbisbal, persegueix un doble objectiu; d'una banda oferir un servei de tutorització individual per a les persones amb trastorns de salut mental i, de l'altra, sensibilitzar les empreses perquè entenguin que aquestes persones necessiten desenvolupar-se a nivell professional.

El president de l'agrupació local de l'Associació de Familiars de Malalts Mentals, Joan Marigot, ha destacat la importància d'aquest nou servei en declaracions al magazín 'Sant Cugat a fons' d'aquesta emissora.

Joan Marigot

És important que s'hagi aconseguit un servei d'aquestes característiques i el més important que es pugui fer efectiu.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



La nova oficina tècnica laboral estarà ubicada al centre Rubí Desenvolupament. El servei està impulsat per l'Institut Municipal de Promoció Econòmica i Social amb la col·laboració de la regidoria de Salut Pública i està subvencionada per la Diputació de Barcelona, que assumeix el 75% del pressupost. La resta, el 25%, anirà a càrrec de l'Ajuntament de Rubí.

De la seva banda, el regidor de Sanitat i Serveis Socials, Enric Tomàs, explica la feina del consistori pel que fa als transtorns mentals.

Enric Tomàs

Les malalties mentals requereixen un treball de sensibilització molt important. Des de l'Ajuntament oferim col·laboració amb les entitats perquè puguin desenvolupar la tasca de sensibilització i de suport a les famílies que tenen malalts mentals a casa

Your browser doesn’t support HTML5 audio



Sant Cugat compta, des fa tres mesos, amb el Centre d'Atenció i Seguiment de Drogodependència ubicat al CAP Sant Cugat.