El Terra Dolça debat sobre el descontentament de la societat civil i la política


  • Comparteix:

La periodista Rita Marzoa, l'escriptora Núria Cadenes, el cooperativista Carles Riera i el cantant Titot han debatut a l'espai Terra Dolça sobre política i societat civil. Els quatre ponents han coincidit a destacar el descontentament de la política per part dels ciutadans.

Tot i estar en plena campanya electoral, la taula rodona ha estat més enfocada en fer una radiografia de la relació entre societat civil i política i de quina manera aquesta societat participa en els processos actuals. En aquest sentit, els quatre conferenciants han coincidit a subratllar el descontentament per part que té la ciutadania respecte la política.

Segons la periodista Rita Marzoa, actualment és necessària la creació de mitjans de comunicació potents en el marc dels Països Catalans, ja que la societat catalana té una manca important d'orgull de nació.

Rita Marzoa

Existeixen molts col·lectius que lluiten per aconseguir un país més nacionalment fort. Tenim poc orgull com a nació.


El cooperativista Carles Riera ha volgut remarcar la força que avui en dia van prenent diferents col·lectius i ha defensat que el fracàs de la política actual es deu a una falta de creativitat i iniciativa. Segons Riera, el panorama de la política catalana actual és 'lamentable'.

Carles Riera

El panorama polític que estem vivint en aquestes eleccions és lamentable. Francament no hi ha cap partit polític que se'n salvi.


De la seva banda, l'escriptora Núria Cadenes ha defensat que, avui en dia, la societat civil és el motor de canvi i són els partits polítics els que s'allunyen de la societat.

Per últim, el cantant Titot ha ideat un hipotètic estudi sociològic per mostrar el gran descontentament que viu la societat civil actual.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.