El creador del burro català, el santcugatenc Eloi Alegre, anirà als jujats per defensar la propietat del logotip


  • Comparteix:

El dibuix del burro català anirà als jutjats el proper 29 de novembre. L'empresari de Porqueres Jaume Sala, encarregat de comercialitzar el dibuix, ha demandat al santcugatenc Eloi Alegre, creador del ruc i li reclama una indemnització de 30.000 euros. El santcugatenc, per la seva banda, ha demandat al porquerenc pel trancament de l'acord privat que ambdues parts van signar el 2004.

L'any 2004 l'empresari de Porqueres Jaume Sala i, el santcugatenc Eloi Alegre van signar un acord privat on es reconeixia Alegre com l'autor del burro català inscrit al registre de la propietat i utilitzat com a imatge de la campanya, ideada per Sala i el seu soci.

L'acord va deixar de ser vigent quan, segons Alegre, Sala va enregistrar un dibuix similar, però amb set diferències. En aquell moment Alegre va decidir comercialitzar el seu dibuix, trencant l'acord.

Per aquest motiu, Jaume Sala ha demandat a Eloi Alegre i reclama una indeminització de 30.000 euros per vulnerar presumptament els drets d'autor de la campanya del guarà català, per competències deslleials i per danys morals. Per la seva banda, el santcugatenc, també ha denunciat a Sala per competència deslleial.

Així ho ha explicat Eloi Alegre en declaracions al magazín 'Sant Cugat a fons' d'aquesta emissora.

Eloi Alegre

Em demanden per danys morals i per competència deslleial.


Eloi Alegre demana que s'anul·li el primer acord privat i que, a més, Sala retiri el seu ruc del registre de la propietat.




  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.