Últimes hores abans del desplegament dels Mossos d'Esquadra a Sant Cugat


  • Comparteix:

Els Mossos d'Esquadra assumiran aquesta mitjanit les tasques de seguretat ciutadana a Sant Cugat. A la comissaria de la nostra ciutat hi haurà 67 agents assignats, segons l'última dada oficial anunciada per l'alcalde, Lluís Recoder. La conselleria d'Interior remarca que el nou model policial preveu que hi hagi reforços d'efectius quan hi hagi necessitats concretes.

Els santcugatencs veuran a partir de les dotze d'aquesta nit agents dels Mossos d'Esquadra patrullant per la ciutat. I és que després que s'anunciés des de la Generalitat l'any 2004 que l'arribada d'agents d'aquest cos policial es faria abans de 2007, finalment s'ha apostat per l'1 de novembre per fer el desplegament a tot el Vallès Occidental i part del Baix Llobregat.

Finalment, i segons l'última dada oficial anunciada per l'alcalde de la nostra ciutat, 67 és el número d'agents de la policia catalana destinats a la comissaria de Sant Cugat. Una xifra inferior als 85 que la Generalitat va planificar inicialment.

Amb tot, l'alcalde s'ha mostrat 'il·lusionat' per l'arribada de la policia catalana. Lluís Recoder espera que els Mossos solucionin la manca d'efectius que ha provocat en els últims anys el 'replegament' progressiu de la policia estatal.

Lluís Recoder

Els Mossos supliran el CNP, que en els darrers anys ha viscut un replegament que ens ha obligat a assumir competències que no ens eren pròpies.


Una de les característiques dels Mossos d'Esquadra és la 'proximitat' i la col·laboració amb les policies locals, com ha explicat la consellera d'Interior, Montserrat Tura.

Montserrat Tura

El conveni reconeix la figura de l'alcalde com a responsable de seguretat al seu terme municipal, estableix la Junta Local de Seguretat i la mesa operativa per coordinar els dos cossos.


Recordem que el conveni signat el passat mes de setembre entre la Generalitat i l'Ajuntament reconeix l'autoritat de l'alcalde en matèria de seguretat i preveu, a més, mecanismes de coordinació entre cossos policials.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.