Intermón-Oxfam instal·la a Sant Cugat un camió on es pot veure una exposició de comerç just


  • Comparteix:

Dins el camió d'Intermón es pot veure una exposició sobre la producció de café

Dins el camió d'Intermón es pot veure una exposició sobre la producció de café

El camió d'Intermón-Oxfam sobre Comerç i Justícia ja ha arribat a Sant Cugat. Aquest vehicle, que participarà en la Festa de la Solidaritat que se celebra aquest cap de setmana, té com a objectiu conscienciar sobre les desigualtats que provoca el comerç internacional.

Dins del camió es pot seguir una exposició sobre la producció mundial del cafè, com a exemple de les desigualtats que es produeixen a les relacions comercials a nivell mundial. La mostra es composa d'una sèrie de panells explicatius que aporten dades, fotografies i estadístiques sobre els actors i aspectes que configuren en el comerç internacional. Així mateix a través de diferents monitors de televisió es pot seguir la realitat dels productors de cafè del tercer món. Albert Güerzo, membre d'Intermón-Oxfam, explica el problema i l'origen de les desigualtats.

Albert Güerzo

Els ajuts que reben els països pobres els han de pagar deu vegades


Però en aquesta mostra, Intermón-Oxfam ha previst una participació activa dels visitants. D'una banda, el santcugatencs podran gravar el seu missatge de denúncia a la webcam del camió. Els més tímids només han d'omplir una postal que s'enviarà a les multinacionals del cafè per demanar un tracte millor pels productors de cafè. Ho explica Albert Güerzo.

Albert Güerzo

Fa cinc anys, un petit productor de cafè cobrava cinc vegades més que ara per la seva producció


El camió estarà a Sant Cugat fins el proper diumenge, coincidint amb la Primera Festa de la Solidaritat. Durant tot aquest temps es podrà visitar cada dia fins a les 8 del vespre. D'altra banda, el camió també rebrà les visites d'alguns instituts com l'IES Arnau Cadell o l'IES Angeleta Ferrer.

Coincidint amb l'acte inaugural del camió d'Intermón-Oxfam, ahir es va cloure el cicle de xerrades de Cooperació Internacional organitzat per l'Ajuntament. La darrera conferència va anar a càrrec del santcugatenc Vicenç Fisas, responsable de la Càtedra UNESCO de la UAB. Fisas es va centrar en les diferents iniciatives locals que es poden fer a favor de la pau.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.