Herbolzheimer recorda que la política no és patrimoni dels partits i reclama la participació de tots els ciutadans


  • Comparteix:

Krtistian Herbolzheimer ha estat el pregoner de la 31ena Festa de Tardor

Krtistian Herbolzheimer ha estat el pregoner de la 31ena Festa de Tardor

La participació i la salut democràtica d'una comunitat és una responsabilitat de tots. Aquest és el missatge que ha volgut transmetre el pregoner de la Festa de Tardor d'enguany. A partir del lema 'Sant Cugat ets tu', Kristian Herbolzheimer ha assegurat que cal exigir als partits polítics fets i no paraules però que també els ciutadans i les entitats han d'assumir el seu grau de responsabilitat i implicar-se per fer front als reptes del futur.

'La il·lusió serà col·lectiva o no serà'. Així s'ha expressat Herlbolzheimer, que ha assegurat que un municipi on no hi hagi participació és un municipi estèril. Segons el pregoner d'enguany, la salut democràtica d'una comunitat ve determinada pel sentit de pertinença que tinguin i sàpiguen transmetre les persones. Aquest, ha dit, és un repte que comparteixen els partits polítics, les entitats, el teixit empresarial i la ciutadania en general.

Després de l'alta abstenció que hi ha hagut a les darreres eleccions al Parlament de Catalunya, Kristian Herbolzheimer ha volgut recordar que als polítics cal exigir-los fets i no paraules però que la política no és només patrimoni dels partits.

Kristian Herbolzheimer

Sense dubte, hi ha una desconnexió entre una elit tancada i endogàmica i una població plural escèptica i acostumada a preocupar-se més pel seu cercle reduït. Però la política no és patrimoni dels polítics, és propietat de la ciutadania


El pregoner ha recordat que les entitats han de ser eines al servei de la ciutadania i que l'administració ha de promoure i recolzar aquesta tasca. Tot això però, només és possible amb la implicació de tots. És per això que Herbolzheimer ha fet una crida a la participació per tal de poder afrontar entre tots els reptes de futur.

Kristian Herbolzheimer

Els reptes són grans. Els problemes socials no ens els arreglarà ningú, els reptes són col·lectius i necessitem la plena participació de tothom, amb esperança i il·lusió. Tenim una responsabilitat compartida


Només d'aquesta manera, amb persones que coneguin, visquin i participin a Sant Cugat, serà possible el lema de la Festa de Tardor d'enguany, 'Sant Cugat ets tu'.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.