La Parròquia de Sant Pere Octavià celebra la rehabilitació de la Casa Abacial


  • Comparteix:

El grup Esencia de Vida ha actuat aquest dissabte per celebrar la pràctica finalització del projecte

El grup Esencia de Vida ha actuat aquest dissabte per celebrar la pràctica finalització del projecte

Un concert del grup Esencia de Vida ha servit per celebrar, aquest dissabte, que les obres de restauració de la Casa Abacial ja són una realitat. Davant una església pràcticament plena, el rector de la parròquia, Mossèn Blanquer, ha agraït la col·laboració dels santcugatencs per fer possible aquest projecte, que ha costat prop de 300.000 euros.

Fa 6 anys, la parròquia de Sant Pere Octavià va penjar una pancarta a la torre del Monestir amb el missatge 'ajudeu-nos'. L'objectiu era animar als santcugatencs perquè col·laboressin a fer possible les obres de rehabilitació de la Casa Abacial.

Avui, aquest projecte ja és una realitat i la restauració està pràcticament enllestida. És per això que el rector de la parròquia, mossèn Blai Blanquer, ha volgut fer un agraïment públic a totes les persones que han contribuït a fer-ho possible: des de les empreses i els tècnics que han fet les obres, fins a totes les persones que han fet donacions per finançar els treballs.

Mossèn Blanquer ha explicat que han fet falta 64 mesos de col·lectes extraordinàries entre els feligresos, quasi 20 concerts benèfics i la col·laboració de molts ciutadans i entitats per aconseguir aquest somni.

Mossèn Blai Blanquer

El somni s'ha fet realitat. En 5 anys i 2 mesos hem aconseguit quasi 50.000 espònsors. I això que sembla una cosa petita, per mi és una meravella


Entre les col·laboracions, destaquen les aportacions de nombrosos santcugatencs però també de ciutadans d'arreu de la comarca, de Barcelona, i fins i tot de Màlaga i Salamanca. També entitats com els Amics de la Unesco van fer una donació, mentre que diversos pintors i galeristes han fet subhastes i exposicions en benefici del projecte.

Per commemorar aquesta fita, la parròquia ha fet un nou cartell donant les gràcies i ho ha celebrat amb un concert del grup Esencia de Vida, que ha ofert una actuació basada en la Passió de Crist.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.