Els treballadors de les gasolineres estan cridats a la vaga avui i demà


  • Comparteix:

Les benzineres de Sant Cugat estan cridades avui dimarts i demà dimecres a la vaga. Els sindicats reclamen a les patronals increments salarials i reduccions horàries per a les estacions de servei d'arreu de l'Estat espanyol. Els serveis mínims fixats pel govern espanyol contemplen que obrin el 20% de les gasolineres.

Els sindicats consideren que el conveni col·lectiu proposat per les patronals està allunyat de les seves demandes. En aquest sentit, UGT i CCOO demanen increments salarials superiors a l'IPC, la reducció de la jornada laboral i millores per als festius i les hores extres.

Les patronals consideren inassumibles les pretensions dels treballadors. L'empresariat argumenta que la llei antitabac i la prohibició de vendre alcohol a la nit han reduït els seus ingressos un 50%. En canvi, fonts sindicals asseguren que les companyies petrolieres incrementen els seus beneficis any rere any.

Un total de 7.500 benzineres d'arreu de l'Estat espanyol estan convocades aquest dimarts i dimecres a la vaga. D'aquesta xifra, un 20% de les estacions - prop de 150 gasolineres - haurien d'estar en funcionament per complir els serveis mínims.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.