Dos nous robatoris 'silenciosos' afecten vivendes de Valldoreix

Societat

Publicat el 8/nov/06 per Miquel Herrada

Un grup especialitzat dels Mossos d'Esquadra investiga dos robatoris 'silenciosos' ocorreguts aquest dimarts a Valldoreix. Els delinqüents s'han endut diversos objectes de valor de l'interior de dues vivendes. L'inspector cap de la comissaria dels Mossos a Sant Cugat, Rafael Puche, demana a la ciutadania que activi les alarmes i altres mecanismes de seguretat però adverteix que la vigilància privada no pot actuar a la via pública.

Valldoreix ha tornat a patir robatoris nocturns en vivendes aquest dimarts. Un grup especialitzat dels Mossos de la Regió Metropolitana Nord s'encarrega de les investigacions. La policia científica ja ha fet les inspeccions oculars i les unitats d'investigació s'encarregaran ara de les diligències.

L'inspector cap dels Mossos d'Esquadra a Sant Cugat, Rafael Puche, explica el 'modus operandi' dels lladres silenciosos.

Rafael Puche

Són els típics robatoris silenciosios. Entren quan la gent dorm profundament i s'emporten coses fàcils d'endur-se i de valor.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



Puche ha demanat als ciutadans que activin les mesures de seguretat 'passiva' als seus domicilis, com les alarmes de seguretat i altres dispositius. L'inspector, però, ha recordat que les empreses de seguretat privada no poden actuar a la via pública i ha advertit que els Mossos perseguiran les empreses que s'extralimitin en les seves funcions, com ja va començar a fer el Cos Nacional de Policia a Valldoreix,

Rafael Puche

A la via pública només tenen competències els cossos policials. No podem permetre aquesta activitat i, si es detecta, continuarem les investigacions del CNP.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



L'inspector cap dels Mossos a Sant Cugat ha explicat que el dia 2 de novembre es va activar a la nostra ciutat l'operatiu 'Sedàs', que té l'objectiu de reduir al màxim els robatoris en vivendes a tot Catalunya.

En la seva primera setmana a Sant Cugat, els Mossos d'Esquadra no han practicat cap detenció. El cos policial ha instruït diligències d'alguns casos derivats des de la Policia Local, relacionats amb petits furts i incidents de violència de gènere.