La Generalitat assumirà el 50% del cost per la llar-residència que vol contruir ASDI


  • Comparteix:

La presidenta d'ASDI i la consellera en funcions de Benestar i Família han signat un conveni durant el sopar anual de l'entitat

La presidenta d'ASDI i la consellera en funcions de Benestar i Família han signat un conveni durant el sopar anual de l'entitat

El projecte de fer una llar-residència d'ASDI comença a prendre forma. Coincidint amb el seu sopar anual, l'entitat ha signat un conveni amb la conselleria de Benestar i Família perquè el govern català assumeixi el 50% del cost del projecte. D'aquesta manera, ASDI ha tancat els actes de celebració dels seus 25 anys i encara el futur amb optimisme.

25 anys després del seu naixement, l'Associació Pro Disminuïts Psíquics i Físics de Sant Cugat, ASDI, obre la tercera etapa de la seva història amb un nou projecte: una llar-residència que es construirà al costat mateix de l'entitat i que ha d'acollir alguns dels seus socis.

Així ho ha explicat la presidenta d'ASDI, Enriqueta Guarch, que ha celebrat que després de 2 anys de picar portes, aquest somni comenci a fer-se realitat.

Enriqueta Guarch

Portem 2 anys treballant per poder tirar endavant el nostre gran projecte, la llar-residència. I ara aquest projecte comença a veure la llum. És complicat perquè costa 2 milions d'euros però algunes portes ja s'estan obrint


En total, el projecte costarà uns 2 milions d'euros, dels quals el govern català n'assumirà la meitat. La consellera en funcions de Benestar i Família, Carme Figueras, ha manifestat la importància de recolzar iniciatives que contribueixen a garantir millor la igualtat d'oportunitats i l'atenció necessària als col·lectius més necessitats.

Carme Figueras

Estem en bon camí i jo estic molt contenta del projecte que ha proposat ASDI i que la Generalitat finançarà en el 50%, perquè és un projecte que fa molta falta per garantir que tothom tingui una vida digna.


De la seva banda, l'alcalde, Lluís Recoder, ha volgut felicitar en nom propi i de la ciutat a totes aquelles persones, professionals i voluntaris, que durant aquests anys han fet possible que ASDI sigui una realitat. Recoder els ha encoratjat a seguir treballant amb la mateixa il·lusió, especialment ara que comencen una nova etapa.

Lluís Recoder

És una primera gran pedra pel projecte de la llar-residència, la tercera etapa de la vida d'ASDI. I tot això ho fan persones, ho han fet voluntaris i professionals i jo avui els vull felicitar


En termes similars s'ha expressat la presidenta de l'EMD de Valldoreix, Montserrat Turu, que ha destacat especialment els valors i la dedicació de totes les persones que col·laboren amb ASDI.

Montserrat Turu

M'agradaria destacar la gran valua personal i humana dels vostres professionals i voluntaris, que fan una important tasca per un col·lectiu amb grans necessitats socials


El sopar, que s'ha fet a l'Hotel Campus de Bellaterra, ha comptat amb la tradicional subhasta benèfica. Aquest any, a més, i coincidint amb el 25è aniversari, la junta d'ASDI ha volgut retre un homenatge a les iniciadores d'aquesta entitat: Enriqueta Guarch, Carme Bell i Edda De Carli.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.