La Generalitat assumirà el 50% del cost per la llar-residència que vol contruir ASDI

La presidenta d'ASDI i la consellera en funcions de Benestar i Família han signat un conveni durant el sopar anual de l'entitat

Societat

Publicat el 19/nov/06 per Redacció

El projecte de fer una llar-residència d'ASDI comença a prendre forma. Coincidint amb el seu sopar anual, l'entitat ha signat un conveni amb la conselleria de Benestar i Família perquè el govern català assumeixi el 50% del cost del projecte. D'aquesta manera, ASDI ha tancat els actes de celebració dels seus 25 anys i encara el futur amb optimisme.

25 anys després del seu naixement, l'Associació Pro Disminuïts Psíquics i Físics de Sant Cugat, ASDI, obre la tercera etapa de la seva història amb un nou projecte: una llar-residència que es construirà al costat mateix de l'entitat i que ha d'acollir alguns dels seus socis.

Així ho ha explicat la presidenta d'ASDI, Enriqueta Guarch, que ha celebrat que després de 2 anys de picar portes, aquest somni comenci a fer-se realitat.

Enriqueta Guarch

Portem 2 anys treballant per poder tirar endavant el nostre gran projecte, la llar-residència. I ara aquest projecte comença a veure la llum. És complicat perquè costa 2 milions d'euros però algunes portes ja s'estan obrint

Your browser doesn’t support HTML5 audio



En total, el projecte costarà uns 2 milions d'euros, dels quals el govern català n'assumirà la meitat. La consellera en funcions de Benestar i Família, Carme Figueras, ha manifestat la importància de recolzar iniciatives que contribueixen a garantir millor la igualtat d'oportunitats i l'atenció necessària als col·lectius més necessitats.

Carme Figueras

Estem en bon camí i jo estic molt contenta del projecte que ha proposat ASDI i que la Generalitat finançarà en el 50%, perquè és un projecte que fa molta falta per garantir que tothom tingui una vida digna.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



De la seva banda, l'alcalde, Lluís Recoder, ha volgut felicitar en nom propi i de la ciutat a totes aquelles persones, professionals i voluntaris, que durant aquests anys han fet possible que ASDI sigui una realitat. Recoder els ha encoratjat a seguir treballant amb la mateixa il·lusió, especialment ara que comencen una nova etapa.

Lluís Recoder

És una primera gran pedra pel projecte de la llar-residència, la tercera etapa de la vida d'ASDI. I tot això ho fan persones, ho han fet voluntaris i professionals i jo avui els vull felicitar

Your browser doesn’t support HTML5 audio



En termes similars s'ha expressat la presidenta de l'EMD de Valldoreix, Montserrat Turu, que ha destacat especialment els valors i la dedicació de totes les persones que col·laboren amb ASDI.

Montserrat Turu

M'agradaria destacar la gran valua personal i humana dels vostres professionals i voluntaris, que fan una important tasca per un col·lectiu amb grans necessitats socials

Your browser doesn’t support HTML5 audio



El sopar, que s'ha fet a l'Hotel Campus de Bellaterra, ha comptat amb la tradicional subhasta benèfica. Aquest any, a més, i coincidint amb el 25è aniversari, la junta d'ASDI ha volgut retre un homenatge a les iniciadores d'aquesta entitat: Enriqueta Guarch, Carme Bell i Edda De Carli.