Ajuntament i entitats mostren la tasca santcugatenca per la pau a Turquia


  • Comparteix:

La delegació santcugatenca afronta aquest dimarts la jornada més intensa al congrés internacional d'educació per la pau i la democràcia que se celebra fins dijous a la ciutat turca d'Antalya. El tinent d'alcalde de Polítiques Socials, Toni Ramon, presentarà en una ponència la tasca de l'Ajuntament en matèria de solidaritat i cooperació. Les entitats que completen la delegació també protagonitzaran diferents xerrades.

Jornada maratoniana la d'avui per a la delegació santcugatenca present a la conferència internacional per la pau i la democràcia d'Antalya. El tinent d'alcalde de Polítiques Socials, Toni Ramon, explicarà avui en una ponència la tasca que duu a terme l'Ajuntament en matèria de solidaritat i cooperació a través de l'oficina Sant Cugat Solidari.

Ramon participarà en un eix que porta per títol 'Camí cap a la pau' i en el qual també participaran ponents dels Estats Units, Filipines i Israel. Avui també és un dia important per a les entitats que completen la delegació. El representant de la Universitat Internacional de la Pau, Àlvar Roda, ha presentat els projectes d'aquesta institució, fent especial èmfasi en el programa 'Teixint xarxes' als instituts.

Per part de l'ONG Mestres per Bòsnia, Isabel Rodríguez explicarà en què consisteix el projecte d'aquesta associació basada en l'intercanvi d'experiències docents per avançar cap a la pau i la reconciliació. Ja ahir, els dos professors de Bòsnia i Herzegovina que s'integren en la delegació de Sant Cugat van explicar el seu projecte.

Una d'elles, Ediba Pozderovic, de Tuzla, ha explicat a Ràdio Sant Cugat les condicions que s'han de donar perquè la reconciliació sigui possible.

Ediba Pozderovic

Els primer que has de construir són valors humans. Després de la guerra hi ha una baixada de valors.


La conferència internacional sobre educació per la pau i la democràcia d'Antalya s'allargarà fins aquest dijous. Tant els representants de l'Ajuntament com la resta de la delegació santcugatenca aprofitaran aquests dies per establir contactes amb organitzacions i col·lectius israelians i palestins i també internacionals que podrien col·laborar en projectes a la nostra ciutat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.