La comitiva santcugatenca contacta amb entitats per la pau del Pròxim Orient


  • Comparteix:

La comitiva santcugatenca a Turquia intensifica contactes amb persones i entitats que treballen per fomentar la pau entre Israel i Palestina. Associacions i particulars presenten aquests dies iniciatives d'educació per la pau i la democràcia al Pròxim Orient en el congrés que té lloc a Antalya.

L'Ajuntament espera tornar de Turquia amb un bon grapat de contactes amb persones i entitats que treballen en la construcció de la pau entre israelians i palestins. La delegació santcugatenca ha pogut conèixer ja diferents iniciatives en l'àmbit de l'educació per la pau i la democràcia a l'Orient Pròxim.

El tinent d'alcalde de Polítiques Socials, Toni Ramon, diu que aquests contactes podrien obrir possibilitats de col·laboracions futures.

Toni Ramon

Crec que ara poc a poc s'ha d'anar concretant les relacions amb les persones amb les que hem contactat. Hem demanat que hi hagi un creuement de projectes.


Toni Ramon ha explicat en una presentació en el marc de la conferència el pla d'acció municipal en matèria de solidaritat i cooperació, centrant-se especialment en les propostes d'educació per la pau, dirigides als infants i als estudiants.

Des del CIEMEN, Maria Areny, ha divulgat també el mapa dels pobles de la mediterrània, elaborat per les escoles de Sant Cugat. També les entitats de la delegació han pogut dir la seva en aquesta conferència. És el cas del representant de la Universitat Internacional de la Pau, Àlvar Roda, que ha explicat la tasca d'aquesta institució i el projecte de cinc xarxes, centrat en els instituts de Sant Cugat.

Àlvar Roda

Nosaltres hem vingut a explicar el què feiem per l'educació de la pau. La Universitat té aquesta funció.


Recordem que l'Ajuntament ha fet una aportació directe de 20.000 euros del capítol de solidaritat i cooperació al Ipkiri, l'organització mixte israeliana i palestina que organitza aquesta conferència a Turquia. Els diners s'han destinat específicament a facilitar el desplaçament de representants palestins que han participat en aquesta conferència.







  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.