La carretera entre Sant Cugat i Cerdanyola incorporarà criteris ambientals


  • Comparteix:

La carretera entre Sant Cugat i Cerdanyola i el nou vial que la connectarà amb l'AP-7 comptaran amb carrils bici, voreres amples per vianants i passos subterranis per la fauna. Les obres començaran aquest mes i s'allargaran fins al 2008.

Les obres de desdoblament de la carretera de Cerdanyola a Sant Cugat, la BP-1413, i el nou vial que ha de connectar aquesta carretera amb l'AP-7 incorporaran criteris mediambientals. Així s'incrementarà la mobilitat sostenible d'una zona on circulen 19.000 vehicles diaris.

El projecte de Cerdanyola a Sant Cugat inclou dos carrils per sentit separats per una mitjana i la construcció d'una vorera de 8 metres d'amplada amb un carril bici d'1,8 metres. El nou traçat que connectarà aquesta carretera amb l'AP-7, batejat amb el nom de l'Eix de la Ciència, també comptarà amb dos carrils per sentit i un carril bici de 2,7 metres.

L'alcalde de Cerdanyola, Antoni Morral, remarca que la carretera pateix col·lapses de trànsit cada dia.

Antoni Morral

La carretera que uneix Cerdanyola i Sant Cugat pateix col·lapses.


El traçat de la carretera de Sant Cugat a Cerdanyola, de 2,8 quilòmetres, tindrà tres noves rotondes i desapareixerà l'actual rotonda que hi ha davant el castell de Sant Marçal. El seu pressupost és de 52,1 milions d'euros. Les obres de l'Eix de la Ciència tenen un pressupost de 13,6 milions.

Morral diu que Sant Cugat i Cerdanyola estaran més unides amb la finalització d'aquest projecte.

Antoni Morral

Construït aquest espai, Sant Cugat i Cerdanyola estaran munides que mai.


Aquest projecte es caracteritza, a més, per respondre a criteris mediambientals. D'aquesta manera, es faran dos viaductes, un de 125 metres al Torrent de Can Fatjó i un altre a la zona de la via verda de 30 metres. També es faran tres passos inferiors, concretament al torrent de Sant Marçal, al carrer dels Boters i a la zona d'accés al sincrotró.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.