Final agredolç de la conferència internacional d'educació per la pau de Turquia


  • Comparteix:

Últim dia de la delegació santcugatenca a la conferència internacional d'educació per la pau de Turquia. La trobada ha servit per posar sobre la taula els problemes entre israelians i palestins però també per evidenciar que hi ha un gran col·lectiu que busca la pau amb nous mecanismes.

Final agredolç de la conferència internacional d'educació per la pau de Turquia en que ha participat una delegació santcugatenca. La trobada ha demostrat que hi ha una massa crítica a Israel i Palestina que busca la pau amb mecanismes nous, basats en el coneixement mutu, la reconciliació i el perdó.

S'han presentat experiències innovadores com la d'un grup de periodistes jueus i àrabs que han creat, conjuntament, un diari dirigit a les dues comunitats per establir ponts de relació i combatre la dinàmica majoritària de la premsa que reforça l'espiral de violència.

Però la conferència també ha evidenciat l'extrema sol·litud i l'aïllament en que viuen les persones i organitzacions que treballen en l'educació per la pau. Un exemple, cap periodista internacional, excepte els que acompanyem la delegació santcugatenca no s'ha interessat per cobrir l'esdeveniment. Precisament pe combatre això, una de les propostes que han sortit de la conferència, demana la creació d'una xarxa internacional d'organitzacions d'aquest àmbit, amb l'implicació de la societat civil europea.

Així ho explica Gershon Baskin, coodirector del Ipkri, el comitè organitzador de la trobada.

Gershon Baskin

Per ara tenim el suport que necessita la societat israeliana i palestina. Hi ha un conjunt suficient d'entitats que intenten treballar per la pau.


La conferència per la pau de Turquia, s'ha acabat amb un missatge clar, potser ja és hora que tan israelians com palestins abandonin els grans somnis maximalistes i explorin les petites i fràgils esperances de pau.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.