114 dones han demanat assesorament sobre violència de gènere l'últim any


  • Comparteix:

Un total de 114 dones han demanat assessorament sobre violència de gènere durant l'últim any, de les quals 50 denunciaven casos de maltractament físic o psíquic. Aquesta dada es desprèn del quart informe d'impacte de la violència contra les dones a la nostra ciutat. El perfil de la dona maltractada es manté i les denúncies derivades dels Cossos de Seguretat i dels serveis sanitaris han augmentat en relació a l'any anterior.

L'Ajuntament ha presentat aquest dijous el quart informe d'impacte de la violència contra les dones a la nostra ciutat. Segons l'estudi, 114 dones han sol·licitat algun tipus d'assessorament al servei Municipal d'Atenció a les Dones durant el període estudiat, entre octubre de 2005 i setembre de 2006. De totes aquestes sol·licituds, 50 estaven relacionades amb casos de maltractaments.

Aquest informe ha estat elaborat a partir de dades recollides per la Comissió per a la Lluita contra la Violència Domèstica i els Maltractaments Familiars, que està integrada per diverses institucions que intervenen davant els casos de violència de gènere.

L'alcalde, Lluís Recoder, explica els objectius de l'informe.

Lluís Recoder

Visibilitzar, conèixer i informar sobre violència contra les dones. Tots els sectors han fet un esforç per crear l'informe.


L'informe també assenyala que els jutges han dictat 70 ordres d'allunyament a la nostra ciutat i que 14 dones utilitzen el servei de teleassistència mòbil, que l'Ajuntament posa a disposició de la potencial víctima amb l'objectiu d'una ràpida localització.

Les dades que presenta l'informe registren un lleuger augment de denúncies en relació al mateix període de l'any anterior.

Quant al perfil de la dona maltractada, es manté semblant a l'any passat. La majoria de casos de maltractament responen a una dona d'entre 25 i 44 anys amb fills. Un 32% dels casos va afectar a dones estrangeres.

La regidora d'Igualtat, Marta Subirà, ha destacat que han augmentat les derivacions de casos de violència de gènere procedents dels cossos de seguretat i dels serveis de salut. Subirà ha afegit que gràcies a les campanyes de sensibilització 'cada vegada menys gent pateix sense denunciar-ho'.

Marta Subirà

La conscienciació ciutadana és cada dia més gran gràcies a les diferents campanyes. Les dones ara se senten més segures per denunciar.


Aquest informe s'ha presentat coincidint amb la celebració, aquesta setmana, del Dia internacional contra la violència a les dones. En aquest sentit, aquest divendres s'inaugura l'exposició 'Violència: tolerància zero' a la Plaça de Octavià i s'ha convocat una concentració ciutadana a les 8 del vespre de rebuig contra la violència de gènere. El Teatre-Auditori també s'ha apuntat als actes amb els concerts d'Antonia San Juan i de Luz Casal.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.