L'Escola d'Arquitectura inicia el curs reflexionant sobre les relacions entre arquitectura, vida quotidiana i art

Societat

Publicat el 28/nov/06 per Marina Romero

La distància entre l'arquitectura i la vida quotidiana s'ha de reduir al màxim. Aquesta és una de les conclusions de la lliçó inaugural del curs a l'Escola d'Arquitectura del Vallès, que han pronunciat aquest dimarts la sociòloga Monique Elb i l'arquitecte Jean Phillipe Vassal.

Com a sociòloga, Monique Elb ha destacat les diferents formes d'habitar i els comportaments socials des del punt de vista de l'arquitecte i el sociòleg. Elb ha remarcat que l'habitatge és un fet social i ha assegurat que des de fa segles a França s'ha convertit en una matèria pluridisciplinar.

Monique Elb

L'habitatge és un fet social i des de fa segles a França l'arquitectura és pluridisciplinar.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



Elb ha volgut destacar la relació establerta entre els docents de les universitats de París i els acadèmics de Barcelona.

De la seva banda, l'arquitecte francès Jean Phillipe Vassal ha destacat que la posició ètica de l'arquitecte a l'hora de pensar en l'habitatge és essencial. Segons Vassal, l'habitatge ha de donar aixopluc, plaer i durabilitat, i és imprescindible que l'arquitecte se situï al cor del treball.

Jean-Philippe Vassal

L'habitatge ha d'estar al cor de l'arquitecte cal tenir molt en compte la posició ètica i ser conscinets que el treball és pluridisciplinar.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



La conferència inaugural s'ha transmès en directe per videoconferència a l'EPS de la Universitat de Girona, La Salle (Universitat Ramon Llull), i l'EPS de l'Edificació de Barcelona a la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC).