El santcugatenc Eloi Alegre anirà a judici al febrer pels drets de l'ase català


  • Comparteix:

El dissenyador de Sant Cugat Eloi Alegre i dos empresaris del Pla de l'Estany aniran a judici el 9 de febrer per l'explotació de la imatge del burro català. Els dos empresaris van arribar a un acord privat el 2004 amb Alegre quan el santcugatenc va reclamar l'autoria de la imatge de l'ase. Ara les dues parts s'acusen de trencar-lo i reclamen indemnitzacions de 15.000 euros.

Segons l'acord, Alegre és autor de la imatge del burro i els empresaris són els autors de la campanya, a la qual es van apuntar molts catalans enganxant al cotxe un adhesiu de l'ase. El dibuixant va rebre 700 euros dels empresaris com a drets d'obra derivada i es van comprometre a variar les característiques de la imatge per diferenciar-lo de l'original.

Escoltem Eloi Alegre.

Eloi Alegre

No van seguir l'acord a què vam arribar pel dibuix de l'ase.


Segons Alegre, els acords no s'han acomplert. No obstant això, a parer dels empresaris, el dibuixant també ha transgredit el pacte, perquè ha intentat comercialitzar productes del burro català.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.