Sant Cugat se suma a una taula comarcal per detectar els maltractaments infantils


  • Comparteix:

Sant Cugat ha participat en la creació de la Taula Territorial de la Infància. L'objectiu és millorar els processos de detecció, seguiment i resposta a les situacions familiars i socials on existeixen maltractaments a infants i adolescents. La iniciativa està impulsada pel Consell Comarcal del Vallès Occidental.

Coincidint amb l'acte de creació de la taula, el regidor de Sanitat i Serveis Socials, Enric Tomàs, ha presentat un protocol d'actuació per garantir la protecció dels menors. Segons Tomàs, aquesta Taula ajudarà a millorar els processos de detecció de possibles casos de maltractaments i a donar una resposta a aquestes situacions.

Enric Tomàs

Els diferents actors que hi participem hem de buscar més recursos i millorar la coordinació de cara a que els casos de protecció de maltractaments siguin molt més operatius.


Tomàs ha volgut explicar també que aquesta és la primera Taula de la Infància que es crea a tot el territori català i que s'ha escollit el Vallès Occidental perquè és una de les comarques més poblades.

Enric Tomàs

S'ha constituit la taula territorial de la infància del Vallès Occidental. És la primera que es fa a país i és una fórmula que s'extendrà per treballar en la protecció de la infància i l'adolescència.


Recordem que a Sant Cugat ja fa dos anys que l'Ajuntament va elaborar un protocol per determinar la forma d'actuar davant les sospites o les violències d'un cas de maltractament infantil.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.