700 famílies reben ajuda de Càritas per arribar a final de mes


  • Comparteix:

1.500 santcugatencs han rebut atenció de Càritas-Sant Cugat entre el gener i el novembre de 2006. Aquesta dada equival, segons l'organització, a gairebé 700 famílies. La majoria de les persones ateses són sud-americanes que no superen els 40 anys d'edat.

Els santcugatencs atesos per Càritas des del primer de gener fins al 30 de novembre d'enguany són exactement 1.432. Aquesta dada correspon, segons l'organització cristiana de beneficiència, a 675 famílies i ja supera en més de 200 el nombre d'expedients oberts per Càritas durant tot el 2005.

La treballadora social de Càritas-Sant Cugat, Amèlia de Juan, explica els dos tipus de pobresa que hi ha a la ciutat.

Amèlia Juan

Per una banda, el número de nouvinguts que demana ajuda a Càritas va augmentant. Per altra banda, moltes famílies i persones del poble estan passant per moments difícils.


El 77% de les persones ateses per Càritas són persones sud-americanes, la majoria de les quals no superen els 40 anys d'edat. La pobresa a Sant Cugat es concreta, segons l'organització, en immigrants en situació de pobresa absoluta, en persones de la tercera edat que no poden pagar els seus lloguers i en sud-americans del sector serveis amb sous insuficients.

Escoltem Amèlia de Juan, que fa una crida a la societat santcugatenca.

Amèlia Juan

La pobresa té un rostre. Són els nostre veïns, viuen al poble i cal el compromís local de la gent. Es pot fer a través de la campanya de recollida d'aliments, fent-se soci de Càritas i també venint-hi a col·laborar com a voluntari.


Càritas-Sant Cugat assegura que al desembre és quan més persones s'acosten a l'organització per demanar ajuda. Per aquest motiu, l'entitat recorda que els propers dissabte16 i diumenge 17 es poden portar aliments tant a la Casa Abacial com a l'església del Monestir.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.