El diputat Sánchez Llibre explica a Valldoreix que al 2003 milloraran les condicions dels autònoms


  • Comparteix:

Sánchez Llibre, Recoder, Cardoner i Cazorla a la reunió de Valldoreix

Sánchez Llibre, Recoder, Cardoner i Cazorla a la reunió de Valldoreix

L'any 2003 serà el dels autònoms, ja que a partir del gener equipararan en gran mesura les seves condicions laborals a les dels empleats en règim general. Les millores dels autònoms les va explicar ahir el diputat de CiU, Josep Sánchez Llibre, a Valldoreix, en una reunió de l'Assemblea de Professionals Autònoms de Catalunya, que es va fer al Casal Cultural.

A la reunió també van assistir l'alcalde Lluís Recoder, el president de l'Entitat Municipal Descentralitzada de Valldoreix, Francesc Cardoner, i la presidenta de l'Associació de Professionals Autònoms de Catalunya (APAC), Sílvia Cazorla.

El diputat de CiU, Sánchez Llibre, va explicar que les iniciatives dels seu grup han servit perquè el PP doni suport a una sèrie de mesures que milloraran les condicions laborals dels autònoms a partir del pròxim 1 de gener. El diputat va explicar que l'any que ve els autònoms cobraran prestacions per malaltia a partir del 5è dia de baixa, i que també podran desgravar els costos derivats de les aportacions a les mútues d'accidents laborals.

Josep Sánchez Llibre

Tenim dues qüestions que ja són una realitat que són: que els autònoms es puguin deduir els costos de les mútues i puguin cobrar quan estiguin de baixa


De la seva banda, l'alcalde Lluís Recoder va dir que els temes dels autònoms també són una preocupació per l'Ajuntament de Sant Cugat, perquè a la ciutat hi ha més de 3.000 treballadors independents. Recoder va explicar que fins ara els autònoms no havien millorat les seves condicions laborals perquè no disposaven d'un col·lectiu com l'APAC que fes de portaveu de les seves reivindicacions.

Lluís Recoder

A la meva època de diputat el tema dels autònoms no despertava gaire interès perquè potser els autònoms no tenien col·lectius que els defensessin


La presidenta de l'APAC, Sílvia Cazorla, es va mostrar esperançada amb les mesures que va explicar Sánchez Llibre i va ressaltar la seva satisfacció.

Sílvia Cazorla

El tema dels autònoms es comença a moure perquè la pressió està donant resultats


Actualment hi ha a Catalunya més 500.000 autònoms. L'APAC es va fundar al primer trimestre d'aquest any per defensar els seus interessos. A la reunió d'ahir hi van assistir més de 200 persones, entre les quals hi havia molts santcugatencs.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.