La Generalitat vol reduir la velocitat a 80 km/h a l'AP-7 i als Túnels de Vallvidrera


  • Comparteix:

La velocitat màxima a l'àrea de Barcelona serà de 80 km/h. La mesura, que la Generalitat aprovarà abans del maig, afectarà els trams de l'AP-7 i els Túnels de Vallvidrera al pas per Sant Cugat. La reducció de velocitat pretén disminuir en un 30% l'emissió dels gasos contaminants.

El pla de la Generalitat defineix 77 actuacions per reduir reduir en un 30% les emissions de contaminants a 40 municipis del Barcelonès, el Vallès Occidental, el Vallès Oriental i el Baix Llobregat. Pel que fa al trànsit de vehicles, quan la velocitat baixa de 120 a 80 quilòmetres per hora, les emissions d'òxids de nitrogen es redueixen entre un 27% i un 50%, segons el vehicle.

El conseller de Medi Ambient, Francesc Baltasar, ha afirmat que la mesura pretén garantir la salut dels ciutadans. Segons Baltasar, la ciutadania ha viscut fins ara 'de manera alegre, amb cotxes de més cilindrada i elements més contaminants' i que ara 'cal prendre mesures'.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.