El Congrés de Ciutat fa una crida a la participació de la societat


  • Comparteix:

El III Congrés de Ciutat destaca la participació activa i la implicació de les associacions en la gestió de la cosa pública com elements principals pel bon funcionament del municipi. Durant la sessió de cloenda, celebrada aquest dissabte a la Casa de Cultura, la Fundació Sant Cugat ha fet una crida a l'augment progressiu de la participació i la integració dels ciutadans.

'La participació és molt important per donar personalitat pròpia a la ciutat'. Aquesta és una de les principals conclusions del III Congrés de la Ciutat que s'ha tancat aquest dissabte. El president de la Fundació Sant Cugat, Àlvar Roda ha destacat la necessitat que la ciutat no estigui només en mans dels polítics sinó que també hi hagi una implicació de la societat civil i que aquesta participi en la presa de decisions.

Àlvar Roda

El tema de la participació és molt important. La resposabilitat no és només dels partits polítics sinó de la societat civil organitzada.


Roda ha remarcat també la voluntat pedagògica d'aquest congrés, que se celebra sempre mesos abans de les eleccions municipals amb l'objectiu d'aportar idees i animar les associacions a participar.

Àlvar Roda

La societat civil bàsicament són 200 o 300 persones. La resta són passives però no les hem de desanimar, són importants i això ho ha de recollir l'activitat política.


La participació ha estat precisament l'assignatura pendent d'aquest III Congrés de la Ciutat, on s'han inscrit 52 persones, de les quals només una vintena hi ha participat activament. La Fundació Sant Cugat ha fet una crida a la participació de les entitats i de tota la plana política local per a properes edicions.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.