L'excoordinador d'Elkarri emporta el Memorial Joan XXIII per la Pau 2006


  • Comparteix:

L'institut Víctor Seix de Polemologia i la Universitat Internacional de la Pau reconeixen amb aquest memorial les persones que treballen a favor de la pau

L'institut Víctor Seix de Polemologia i la Universitat Internacional de la Pau reconeixen amb aquest memorial les persones que treballen a favor de la pau

L'Institut Víctor Seix de Polemologia i la Universitat Internacional de la Pau han atorgat el 39è Memorial Joan XXIII per la Pau a l'analista de conflictes Jonan Fernández. D'aquesta manera, volen reconèixer la seva tasca a favor de la pau al País Basc a través d'Elkarri i de Lokarri. Igual que en les darreres edicions, el comitè que atorga aquest premi s'ha reunit a la nostra ciutat per fer públic el seu veredicte.

El Memorial Joan XXIII per la Pau va néixer l'any 1967 amb l'objectiu de reconèixer aquelles persones que treballen per la pau des de diferents àmbits.

Aquest any, el reconeixement ha recaigut en l'analista de conflictes Jonan Fernàndez, per la seva tasca com a coordinador d'Elkarri i de Lokarri i actualment com a director d'un Centres d'Estudis per la Pau a Aranzazuz. La presidenta de l'Institut i vídua de Víctor Seix, Montserrat Salvat, ha estat l'encarregada de llegir el veredicte.

Montserrat Salvat

Per la seva trajectòria de més de 25 anys a favor de la convivència i la pau al País Basc des de la consciència ètica de refús a la violència de tota forma de tortura


En nom de la Universitat Internacional de la Pau, Arcadi Oliveras ha remarcat la importància que, amb els anys, ha adquirit aquest Memorial, que avui en dia ja han rebut una quarantena de persones.

Arcadi Oliveras

Penso que a hores d'ara tenim una llista de més de 40 persones que són ben significatives a casa nostra però també més enllà per la seva lluita per la pau i que s'han volgut destacar amb aquesta menció que per la seva antiguitta ja és important


Oliveras també ha volgut tenir un record per Frederic Roda, fundador tant de l'Institut Víctor Seix de Polemologia com de la Universitat Internacional de la Pau, que va morir el passat mes de març.

Per últim, el tinent d'alcalde de Polítiques Socials, Toni Ramon, ha agraït en nom de l'Ajuntament que el comitè que atorga aquest premi es reuneixi des de fa uns anys a la nostra ciutat. Ramon ha reiterat el compromís de Sant Cugat amb la pau i ha subratllat la importància de donar a conèixer a través d'aquest memorial totes aquelles persones que treballen per la resolució pacífica de conflictes arreu del món.

Toni Ramon

Tots sabem que la situaució al món és conflictiva i que hi ha països que tenen diferents conflictes oberts però malauradament no ens arriba massa aquesta esperança i aquest treball per resoldre aquests conflictes.


Com ja és habitual amb aquest reconeixement, el Memorial Joan XXIII per la Pau del 2006 s'anirà a lliurar en els propers mesos a la mateixa població del guardonat, en aquest cas Tolosa.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.