Els tres hospitals públics de la comarca disposaran de serveis que fins ara només eren a Barcelona


  • Comparteix:

Imatge de l'acte de signatura del conveni entre els tres hospitals comarcals

Imatge de l'acte de signatura del conveni entre els tres hospitals comarcals

Els tres hospitals que operen al Vallés Occidental han creat una entitat jurídica per oferir conjuntament especialitats mèdiques que fins ara només es podien rebre a Barcelona. El Parc Taulí de Sabadell, la Mútua i l'Hospital de Terrassa pretenen maximitzar els recursos i no fer-se competència entre si.

L'objectiu de l’entitat jurídica és sumar esforços entre els tres hospitals i oferir a cada centre una especialitat que fins ara només era possible rebre a Barcelona. La prioritat és oferir el primer semestre de l’any vinent urgències en oftalmologia.

Cada hospital s’especialitzarà en un servei depenent dels seus recursos, Així el Parc Taulí vol oferir angiologia, mentre que Mútua aposta per la neurocirurgia i la cirurgia pediàtrica. Pel que fa l’Hospital de Terrassa, situat entre Sabadell i Terrassa, obre el seu espai per oferir llits i plantes sobretot als ciutadans de Sabadell.

Segons el gerent de la Regió Sanitària Centre, Ramon Canal, aquesta suma ha de permetre acostar les especialitats als ciutadans:

Ramon Canal

Volem anar més enllà i oferir al Vallès serveis que només eren possibles a Barcelona


En alguns casos, com cirurgia pediàtrica, seran els metges i professionals que es desplaçaran d'un centre a l'altre, ja que la voluntat és sumar pacients perquè algunes especialitats molt cares surten rendibles repartides entre els pacients dels tres centres.

El conveni entre els tres hospitals vol anar més enllà de l'àmbit de la comarca i oferir el servei i les especialitats a tota la Regió Sanitària Centre, que en total sumen un milió tres-cents mil habitants.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.