La nova seu del CPA s'inaugurarà el 27 de gener


  • Comparteix:

La nova seu del Centro Popular Andaluz, situada al passeig Francesc Macià, s'inaugurarà l'últim cap de setmana de gener. L'entitat ja ha signat les escriptures que formalitzen que és propietària de l'edifici, construït per Promusa a canvi de l'expropiació i enderroc de l'antiga seu. Aquesta actuació permetrà reordenar el trànsit de la zona i construir habitatge públic.

L'alcalde, Lluís Recoder, i el president del CPA, Antonio Rodríguez, han signat aquest dimecres les escriptures que formalitzen que l'entitat és propietària del nou edifici construït per Promusa al passeig Francesc Macià, cantonada amb el carrer Santa Rosa. Aquest tràmit és una de les últimes passes per culminar el trasllat del Centro i enderrocar l'antiga seu, situada només a escassos metres del nou edifici.

L'antic immoble anirà a terra al gener. Després de Setmana Santa està prevista l'obertura del passeig Francesc Macià. Aquesta actuació, que ha requerit d'una expropiació acordada entre l'Ajuntament i el CPA, permetrà reordenar el trànsit de la zona, remodelar el passeig Francesc Macià i construir diverses promocions d'habitatge públic. Ho explica l'alcalde, Lluís Recoder.

Lluís Recoder

La cessió de l'antic local ens permetrà obrir l'avinguda Francesc Macià cap al barri de Coll Favà. Serà una millora viària. També completarem el front amb habitatge públic.


El nou edifici del CPA, que s'inaugurarà els dies 26 i 27 de gener, ocupa prop de 950 metres quadrats i té tres plantes. Aquests dies, els membres de l'entitat estan ultimant el trasllat i ja només queden alguns serrells tècnics per acabar.

El president de l'entitat, Antonio Rodríguez, demana als socis que el canvi d'ubicació signifiqui també una certa 'refundació' del CPA.

Antonio Rodríguez

És un pas molt important per a l'entitat. Anem a una seu nova i ens hem de treure el xip de l'antiga. És un repte molt important.


Recordem que l'Ajuntament va expropiar al CPA la seva antiga seu. A canvi, va promoure i finançar a través de Promusa la construcció del nou edifici, i a més va abonar a l'entitat 119.000 euros més com a compensació. El CPA ha destinat aquests diners a retornar les quantitats que alguns dels primers socis van aportar per a la construcció de l'antiga seu.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.