Sant Cugat prohibirà circular a motos i totterrenys per combatre el soroll


  • Comparteix:

Sant Cugat prohibirà a partir de l'1 gener la circulació de motocicletes, totterrenys i vehicles de gamma alta per reduir la contaminació acústica i mediambiental. L'Ajuntament preveu sancionar econòmicament els conductors que circulin amb aquest tipus de vehicles pel terme municipal de la ciutat. En paral·lel, es repartiran 5.000 bicicletes d'ús públic en diversos pàrkings per millorar la mobilitat a la ciutat.

La imatge de pares i mares aparcant totterrenys davant de les escoles per recollir els nens desapareixerà a partir de l'1 de gener. El decret municipal prohibirà circular motocicletes, totterrenys i cotxes de gamma alta pel terme municipal de la ciutat. L'Ajuntament preveu multes de fins a 1.000 euros i la retirada de quatre punts del carnet per als conductors que no respectin el decret.

D'aquesta manera, l'àrea de Medi Ambient pretén reduir el soroll i la contaminació que provoquen aquests vehicles. Segons un estudi municipal, prohibint la circulació de totsterrenys, motocicletes i cotxes de gamma alta s'aconseguirà reduir la contaminació acústica en un 50%. La mesura també facilitarà reduir les emissions de diòxid de carboni. Amb el decret, Sant Cugat pretén incrementar la qualitat de l'aire i adequar-se a les recomanacions del protocol de Kyoto. L'excepció a la normativa municipal seran els vehicles públics com els taxis i els autobusos.

Escoltem el tinent d'alcalde de Medi Ambient, Eduard Pomar.

Eduard Pomar

És una mesura necessària per reduir la contaminació a la ciutat.


Paral·lelament, l'Ajuntament potenciarà l'ús de la bicicleta per moure's per la ciutat. En concret, Medi Ambient repartirà 5.000 bicicletes d'ús públic en diversos punts del municipi. Les estacions de Ferrocarrils de la Generalitat, el Parc Ramon Barnils, la zona esportiva Jaume Tubau, els instituts i els centres universitaris de la ciutat comptaran amb parcs de bicicletes per millorar la mobilitat a Sant Cugat. Un estudi encarregat al Bicicleta Club de Catalunya i l'empresa Assessoria d'Infraestructures i Mobilitat certifica que un servei públic de préstec de bicicletes és viable tècnicament i econòmicament a Sant Cugat.

Escoltem Pomar.

Eduard Pomar

Posarem 5.000 bicicletes d'ús públic a la ciutat per garantir la mobilitat.


Agents cívics repartiran aquest dies el decret pels carrers de la ciutat per donar a conèixer la mesura. L'àrea de Comunicació també enviarà missatges als mòbils i correus electrònics per difonde el decret.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.