Aprovat el projecte que implantarà el 112 com a únic telèfon d'emergències

Societat

Publicat el 28/des/06 per Acn

El Govern ha aprovat aquest dimecres el projecte de llei que permetrà la implantació definitiva del número únic d’atenció d’emergències, el 112. Aquest número també inclourà les trucades d'emergència a la policia local i als Mossos d'Esquadra. La normativa també preveu la creació del Centre d'Atenció i Gestió de Trucades d'Urgència 112 Catalunya, organisme en què participaran les principals institucions i operadors que intervenen en les emergències.

El projecte aprovat per la Generalitat també concreta que aquest servei s'oferirà a tot Catalunya, que es millorarà la coordinació de les actuacions i la localització de l'emergència.

El Centre d'Atenció i Gestió de Trucades d'Urgència coordinarà la recepció de trucades en matèria d'atenció d'urgències sanitàries, d'extinció d'incendis i salvament, de seguretat ciutadana i de protecció civil. El centre s'encarregarà de la gestió amb independència de l'administració pública o entitat competent per a la prestació de l'assistència.

Escoltem el conseller de Política Territorial i Obres Públiques, Joaquim Nadal.

Joaquim Nadal

Aquesta llei neix del compliment d'una llei europea.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



El projecte de llei també incorpora un capítol dedicat a les infraccions i sancions per l'ús fraudulent, impropi o malintencionat d'aquest servei públic.