Els santcugatencs responen a la crida de la Federació Espanyola de Municipis en contra de l'atemptat d'ETA

Societat

Publicat el 31/des/06 per Redacció

Prop d'una vintena de persones s'han concentrat aquest diumenge al migdia a la plaça Barcelona per rebutjar el darrer atemptat d'ETA a l'aeroport de Barajas. La convocatòria estava organitzada per la Federació Espanyola de Municipis i Províncies, que havia fet una crida a concentrar-se davant els ajuntaments de tots els municipis espanyols. De la seva banda, la Federació de Municipis de Catalunya ha convocat concentracions silencioses a totes les poblacions catalanes el dimarts, dia 2.

Els ciutadans han volgut tornar a manifestar el seu rebuig a la violència terrorista després que ETA hagi trencat 9 mesos d'alto el foc amb un nou atemptat amb cotxe bomba aquest dissabte a l'aeroport de Barajas. Els 200 quilos d'explosius han provocat importants destrosses materials a l'aparcament de la Terminal 4 i la desaparició de dues persones entre la runa.

A la nostra ciutat, prop de vint persones han fet un minut de silenci davant l'Ajuntament per mostrar la seva indignació i demanar la pau. Ho han fet de forma espontània, després de sentir als mitjans de comunicació que la Federació Espanyola de Municipis i Províncies feia una crida a concentrar-se davant tots els consistoris.

Santcugatencs

Com sempre, volem lluitar contra la violència i contra ETA / Posar una miqueta de sorra perquè no torni a passar més / He vingut com a acte de rebuig a l'atemptat de Madrid i amb el desig que arribi la pau

Your browser doesn’t support HTML5 audio



La concentració ha comptat també amb la presència de representants de l'agrupació local socialista així com de la regidora del PP, Berta Rodríguez. La popular ha demanat que s'apliqui la justícia amb mà dura per acabar amb el terrorisme.

Paral·lelament, representants de la classe política catalana i diversos ciutadans s'han concentrat a la plaça Sant Jaume de Barcelona, en resposta a la crida que ha fet la Federació de Municipis de Catalunya. La mateixa entitat ha convocat novament un minut de silenci davant tots els ajuntaments catalans el proper dimarts, 2 de gener.