Els veïns de l'Eixample Sud neguen que hi hagi alarma social al barri després de la mort de Joan Alsina

Societat

Publicat el 3/gen/07 per Oriol Torres

L'Associació de Veïns Eixample Sud lamenta l'assassinat de l'empresari Joan Alsina però nega que hi hagi alarma social al barri. El president de l'entitat, Miquel Quintana, assegura que des de l'arribada dels Mossos d'Esquadra a la ciutat, la presència d'agents policials és constant i notòria en aquesta zona de la ciutat.

Ràbia i indignació per l'assassinat de l'empresari santcugatenc Joan Alsina, però en cap cas alarma social. Aquest és el missatge que ha volgut transmetre el president de l'Associació de Veïns Eixample Sud, Miquel Quintana, després d'assegurar que aquest barri sempre ha estat una zona tranquil·la. Des de l'arribada dels Mossos d'Esquadra a la ciutat, el passat mes de novembre, la sensació de seguretat a l'Eixample Sud ha augmentat.

Així ho explica Miquel Quintana.

Miquel Quintana

La seva presència és constant i notòria, fan rondes de vigilància aleatòries i en diferents horaris. Al nostre barri, des que han arribat els Mossos s'ha notat.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



L'Associació de Veïns Eixample Sud assegura que en els darrers quatre anys només hi ha hagut 3 o 4 robatoris en domicilis de la zona, cap amb violència. Tot i així, els responsables de la seguretat privada de la família Laporta-Echevarría, que resideix al barri, han reforçat la vigilància de totes les vivendes familiars arran de la mort de l'empresari santcugatenc. Al seu torn, els Mossos d'Esquadra també han decidit incrementar la seva presència a les urbanitzacions santcugatenques.

En representació dels veïns del barri, Miquel Quintana ha volgut contactar amb la família de Joan Alsina per donar-li el seu suport.

Miquel Quintana

Des de l'Associació hem intentat contactar amb la família de Joan Alzina per posar-nos a la seva disposició. Quan tot estigui aclarit, honorarem la memòria del difunt amb els actes funeraris que es facin.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



Alguns carrers de l'Eixample Sud, entre ells el carrer Pahissa, van contractar seguretat privada l'any 1992 arran de l'intent de segrest d'un resident. La seguretat, però, es va retirar al cap d'uns mesos.