El Sindicat de Policies relaciona l'assassinat de Joan Alsina amb el dèficit de Mossos d'Esquadra


  • Comparteix:

El secretari general del Sindicat de Policies de Catalunya (SPC) assegura que l'assassinat de Joan Alsina està 'directament relacionat' amb la manca d'efectius dels Mossos d'Esquadra. David José considera que el dèficit d'agents provoca un 'efecte crida' entre les bandes criminals que podria explicar la proliferació de casos com la mort violenta de l'empresari santcugatenc.

En declaracions a Europa Press, David José ha criticat el dèficit de Mossos d'Esquadra en els últims quatre anys de desplegament. El secretari general del Sindicat de Policies de Catalunya assegura que aquesta manca d'agents provoca un 'efecte crida' entre grups criminals que podria explicar la proliferació de successos com l'assassinat de Joan Alsina.

Segons David José, aquest crim 'està directament relacionat amb la manca d'efectius', perquè les bandes organitzades busquen 'els llocs on poden treballar amb més garanties'. I a Catalunya, segons denuncia José, s'ha fet un desplegament amb més mossos dels que realment hi ha.

En concret, el Sindicat de Policies ha calculat que el desplegament teòric dels últims quatre anys inclou 6.189 efectius, mentre que el nombre d'agents sortits de l'Escola de Policia de Catalunya es limita a 4.627. Això vol dir que faltarien, almenys, 1.500 mossos.

Recordem que el conseller d'Interior, Joan Saura, ha reconegut aquest dèficit d'agents i ha dit que es mantindrà fins el 2009.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.