La comunitat equatoriana de Sant Cugat i de la comarca condemna el darrer atemptat d'ETA a Madrid


  • Comparteix:

Unes setanta persones s'han concentrat aquesta dissabte a la tarda a la plaça Barcelona per mostrar el seu rebuig a la violència d'ETA. La manifestació estava convocada per l'associació d'immigrants Nous Horitzons, que ha volgut recordar els dos equatorians morts en el darrer atemptat terrorista a Madrid.

Durant la concentració, s'han desplegat banderes de l'Equador i de Catalunya i s'han dipositat espelmes al costat de les fotografies de les dues víctimes. Una representant de la comunitat equatoriana de Sant Cugat ha llegit un manifest de solidaritat amb els familiars dels dos joves morts i de condemna al terrorisme.

Diego Castelo, de l'associació Nous Horitzons, ha explicat també que abans d'aquest atemptat el terrorisme d'ETA era desconegut a l'Equador.

Diego Castelo

Nadie se lo esperaba. En nuestro país no conocen a ETA. No conocen al terrorismo. La madre de estos chicos se preguntaba "quien ha matado a mi hijo".


Castelo s'ha desentès de la manca d'unió entre els partits espanyols, però ha remarcat que el PP hauria d'haver estat present a la manifestació de Madrid i que amb la seva negativa a participar-hi s'han equivocat a nivell humà.

De la seva banda, l'alcalde de Sant Cugat, Lluís Recoder, ha manifestat la seva solidaritat amb les víctimes i la seva indignació i la seva tristesa pel fet que s'hagin reprès les activitats d'ETA. Recoder s'ha felicitat que pràcticament totes les forces polítiques de la ciutat hagin donat suport a aquest acte i hagin mostrat una unitat que lamentablement no ha estat generalitzada. Recoder ha fet una crida a la unitat política per assolir la pau.

Lluís Recoder

Que es posin d'acord i donin un missatge d'unitat a la societat en contra del terrorisme i que ens diguin com pensen afrontar una negociació que és inevitable.


A la concentració també hi han assistit membres de la recentment creada associació 'A mi lindo Ecuador' de Rubí, així com ciutadans d'origen equatorià d'altres poblacions de la comarca.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.