La Generalitat estudia un nou traçat de Quart Cinturó


  • Comparteix:

La Generalitat estudia desplaçar el traçat del Quart Cinturó al sud per protegir espais verges del Vallès. El departament de Política Territorial i Obres Públiques també planteja fusionar la infraestructura amb una carretera encara pendent de construcció, la Interpolar Nord.

La proposta elaborada per l'enginyer de la Universitat Politècnica, Manuel Herce, i encarregada per la Generalitat permetria desplaçar el Quart Cinturó cap al sud. El traçat permetria allunyar la infraestrucutra de zones agrícoles, tot i que l'aproparia a nuclis de població. Amb aquesta maniobra, el govern aprofitaria per fusionar la via amb l'anomenda Interpolar Nord, un carretera pendent de construcció en paral·lel al Quart Cinturó. La Interpolar Nord complementaria la Interpolar Sud, encara sense construir i que passaria paral·lela a la B30.

ERC i ICV-EA, socis del govern del PSC contraris al Quart Cinturó, encara no han opinat sobre el traçat que estudia la Generalitat. La Plataforma contra el Quart Cinturó tampoc no s'ha pronunciat sobre la proposta del govern.

El departament de Política Territorial i Obres Públiques ha remarcat que l'estudi d'un nou traçat s'acompanya d'una anàlisi per millorar el transport públic a la zona.

La decisió final sobre el Quart Cinturó recau en el Ministeri de Foment, que és el titular de l'obra.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.