L'alcalde veu amb bons ulls alliberar Mossos que s'encarreguen de la seguretat exterior de les presons per patrullar pels carrers

Societat

Publicat el 23/gen/07 per Mar Castro

L'alcalde, Lluís Recoder, veu amb bons ulls que la presència policial als carrers es reforci amb agents dels Mossos d'Esquadra que en l'actualitat s'encarreguen de la seguretat externa de les presons. Segons Recoder, aquesta possible mesura constata que hi ha una manca d'efectius de Mossos d'Esquadra.

Segons el diari 'La Vanguardia', la conselleria d'Interior preveu reforçar la presència policial als carrers amb una dotació d'agents dels Mossos d'Esquadra que en l'actualitat s'encarreguen de la seguretat exterior de les presons.

La mesura permetria alliberar fins a 600 agents que tenen encarregat aquest servei i que Interior destinaria a patrullar pels carrers.

Per a l'alcalde, Lluís Recoder, això constata que hi ha una manca de Mossos d'Esquadra a tot el territori. Tot i això, Recoder considera que la mesura no és dolenta, però assegura que és el conseller Joan Saura qui ha de fer servir la 'imaginació'.

Lluís Recoder

Constata que hi ha una manca d'efectius de Mossos a tot el territori. És el conseller que ha de fer servir la imaginació. Jo no ho veuria malament.


D'altra banda, Recoder ha valorat de manera positiva el reforç de 300 mossos d'esquadra que des de fa una setmana s'han desplegat per diferents urbanitzacions catalanes. En aquest sentit, l'alcalde ha explicat que no es podia fer front a la sensació d'inseguretat que s'havia apoderat de la població.

Valldoreix, Mira-sol, la Floresta, les Planes i el barri de Can Trabal, són alguns dels llocs on els Mossos d'Esquadra estan incidint més.

Lluís Recoder

Trobo que és el que han de fer. Hi havia una infravigilància. Està present en aquells locs més vulnerables del municipi.


D'altra banda, l'Ajuntament continuarà reforçant la plantilla de la Policia Local durant aquest any.