Els casos de grip a Sant Cugat es dupliquen en només dues setmanes

Societat

Publicat el 29/gen/07 per Mar Castro

Els casos de grip a Sant Cugat s'han disparat durant la tercera setmana de gener. Així ho ha constatat el director del CAP Sant Cugat, Carles Martí, que ha explicat que en l'última setmana s'ha duplicat el nombre d'infeccions. Per frenar l'epidèmia de cara a l'any vinent, les autoritats sanitàries recomanen vacunar-se.

La grip torna a fer acte de presència a la nostra ciutat. Durant la tercera setmana d'aquest mes de gener s'han incrementat els casos d'aquesta infecció entre els santcugatencs. El Centre d'Atenció Primària de Sant Cugat ha tractat, en només set dies, 47 persones, 25 més que durant la primera setmana de gener.

El director del CAP Sant Cugat, Carles Martí, ha explicat al magazín 'Sant Cugat a Fons' que els col·lectius més vulnerables són les persones majors de 60 anys i els més petits. Tot i això, Martí, ha afegit que els joves entre 25 i 45 anys es contagien més perquè no es vacunen.

Carles Martí

A nosaltres el que més ens preocupa són les persones grans. Les persones joves també poden tenir la grip però el quadre clínic se supera amb facilitat.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



Martí ha explicat que la millor manera per combatre aquesta epidèmia és vacunar-se. El director del CAP ha fet una crida perquè de cara a l'any vinent la ciutadania perdi la por a la vacuna.

Carles Martí

La millor manera que coneixem és vacunar-se, ara ja no, però si que per la propera campanya.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



Actualment, el CAP Sant Cugat ha augmentat la plantilla amb dos metges més, un en horari de matí i un altre en horari de tarda. Des de principis d'any, el centre comptabilitza una mitjana de 160 incidències diàries.