La benedicció de les palmes dóna el tret de sortida a la Setmana Santa


  • Comparteix:

La plaça d'Octavià s'ha omplert de gom a gom aquest diumenge per celebrar el Diumenge de Rams. El rector de la parròquia, Blai Blanquer, ha beneït els centenars de palmes i palmons dels més petits i ha fet una crida per a la pau recordant que, després de quatre anys, la guerra de l'Iraq encara continua.

Les campanes del Monestir han repicat fort aquest diumenge. Un any més, centenars de santcugatencs s'han reunit a la plaça d'Octavià per a la tradicional benedicció de les palmes i palmons que recorda l'arribada de Jesús a Jerusalem.

Escoltem alguns dels fidels que s'han concentrat aquest diumenge al centre de la ciutat.

Fidels

Hem vingut com cada any a beneir el palmó i la palma, i els nens estan molt contents. Hi venim des de sempre.


Però no tot eren palmes i palmons. Alguns santcugatencs duien un altre tipus de rams.

Fidel

De llaurer i d'olivera, tots dos símbols de pau. Els nens porten palmes i palmons, però per la gent gran és més adequat el llaurer i l'olivera.


Amb la plaça plena, el rector de la parròquia ha fet la benedicció i a continuació ha destinat unes paraules a parlar de la guerra de l'Iraq, que va començar fa quatre anys.

Blai Blanquer

Fa quatre anys vam beneir la palma amb el neguit que la guerra de l'Iraq havia començat. Aquells dies ressonava el clam del Sant Pare per la pau, però s'ha seguit un camí contrari i el desastre està servit.


La celebració ha continuat a l'interior del monestir, on s'ha fet una missa i s'han llegit diversos fragments de la Bíblia referents a la Passió de Crist.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.