Un consell participatiu gestionarà la riera de Vallvidrera


  • Comparteix:

El futur consell de la riera de Vallvidrera implicarà les entitats i la ciutadania en la seva gestió. Així es desprén de l'acte que ha tingut lloc al Club Muntanyenc Sant Cugat, on el Consorci del Parc de Collserola i l'Associació Hàbitats-Projecte Rius han explicat com s'articularà aquesta participació ciutadana. La mesura respon a una Directiva Marc de l'Aigua impulsada per la UE, que recomana la participació dels ciutadans i les entitats locals.

El pla de millora de la gestió dels ecosistemes aquàtics que proposa la UE implicarà que cada municipi de la riera de Vallvidrera, és a dir Sant Cugat, Molins de Rei i el barri de Sarrià de Barcelona, decideixi quines són les millores a fer i la seva jerarquització. Així ho ha explicat la cap del Servei d'Ús Públic i Educació Ambiental del Consorci del Parc de Collserola, Isabel Raventós.

Isabel Raventós

A cada municipi les entitats decidiran quines són les millores a fer i la seva jerarquització.


De la seva banda, el tinent d'alcalde de Medi Ambient, Eduard Pomar, ha animat tothom a sumar-se en aquest procés participatiu.

Eduard Pomar

El que volem es convidar a les entitats a participar.


La responsable de grups i projectes de l'Associació Hàbitats-Projecte Rius, Olga Alcaide, ha explicat que es faran uns tallers on els ciutadans i les entitats dels tres municipis podran participar. Està previst que a la primavera es faci la presentació de resultats dels grups de treball i que passat l'estiu es tingui clar quines són les prioritats per la gestió de la riera de Vallvidrera.

La riera de Vallvidrera és l'únic curs d'aigua continu de Sant Cugat i de Collserola.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.