La FAV denuncia que no s'han complert la majoria de projectes de salut


  • Comparteix:

La Federació d'Associacions de Veïns (FAV) considera urgent la construcció del tercer CAP de la ciutat. La FAV creu que l'arribada de nous habitants als sectors de Can Mates i Vullpalleres col·lapsarà els serveis sanitaris, on actualment el nombre de pacients per metge gairebé duplica els màxims que recomana la Generalitat.

La FAV denuncia que no s'han complert la majoria de previsions relatives a les infraestructures sanitàries. La FAV posa com exemples el govern territorial de salut, previst pel 2006 i que encara no existeix, o la construcció del nou hospital de referència de Sant Cugat, Rubí i Castellbisbal, que està previst que entri en funcionament el 2009. La FAV ha explicat que això se li ha de sumar el fet que encara no s'hagi començat a construir el tercer CAP a la ciutat.

Per tot plegat, el secretari de la FAV, Josep Maria Àngel, alerta que aquesta situació pot provocar que els serveis sanitaris es col·lapsin.

Josep Maria Àngel

Si no es construeix el tercer CAP d'aquí un any i mig l'increment de població col·lapsarà els centres actuals.


Segons la FAV les mesures que la Generalitat ha pres fins ara no han funcionat, perquè en comptes de contractar més personal, han augmentat les hores de visita dels metges. Això fa que la meitat dels metges de la ciutat tinguin més de 2.500 malalts assignats i que, en alguns casos, fins i tot s'arribi a 3.000, el doble del que recomana el Departament de Salut.

Escoltem Josep Maria Àngel.

Josep Maria Àngel

No ens agrada la manera de solucionar el problema, perquè ha consistit en inflar amb més històries clíniques els metges i els especialistes.


Amb tot, la FAV confia que el Pla Sanitari del Vallès Occidental i el Pla de xoc de la Generalitat serviran per millorar la situació.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.