El nombre de naixements cau un 20% a Sant Cugat durant el 2006


  • Comparteix:

El nombre de naixements ha caigut un 20% a Sant Cugat durant el 2006. D'aquesta manera, s'ha interromput el creixement lent però sostingut experimentat en els últims sis anys. Segons el registre civil, l'any passat van néixer 841 nadons a la ciutat, 200 menys que el 2005.

El registre civil va comptabilitzar l'any passat el naixement de 841 santcugatencs, el que suposa un descens del 20% respecte el 2005. Aquesta xifra, a més, trenca la tònica de creixement sostingut del nombre de naixements iniciat l'any 2000.

L'alcalde ha qualificat aquesta dada de 'conjuntural'. Lluís Recoder ha recordat que la taxa de natalitat santcugatenca continua sent 'altíssima' en comparació a la resta del país.

Lluís Recoder

El fet que hi hagi aquesta baixada és conjuntural. Sant Cugat fa cert temps que no té un creixement important de població perquè als nous barris com Col Favà o el Parc Central, les parelles ja han completat el seu projecte familiar.


Segons Recoder, la ciutat té una piràmide poblacional molt sòlida perquè hi ha més gent jove a la base per sostenir els grups de més edat.

L'alcalde també ha explicat que el creixement demogràfic de la ciutat es completarà amb els dos nous barris de Can Mates i Vullpalleres. En aquest sentit, l'Ajuntament calcula que el sostre de Sant Cugat es mourà al voltant dels 90.000 habitants. Un creixement superior o inferior dependrà, ha dit Recoder, de si les famílies que s'hi instal·lin són joves amb fills o no.

Lluís Recoder

Si seguim rebent famílies joves es creixemnt serà un i si rebem famílies consolidades el creixement serà menor.


Els 841 naixements registrats l'any passat són la xifra més baixa des de l'any 1999.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.