Vist per a sentència el judici sobre els drets d'imatge del burro català


  • Comparteix:

El judici que enfronta el dissenyador santcugatenc Eloi Alegre i dos empresaris per l'explotació de la imatge del burro català queda vist per a sentència. Les dues parts s'acusen de trencar un acord privat i reclamen indemnitzacions que arriben als 30.000 euros.

El litigi va començar fa tres anys quan l'autor del dibuix, Eloi Alegre, es va adonar que els empresaris estaven explotant la imatge de l'ase. El dibuixant, que havia creat el burro sis anys abans, va posar-se en contacte amb els responsables per reclamar-ne l'autoria.

Les dues parts van arribar aleshores a un acord privat on Alegre va rebre 700 euros en concepte de drets d'obra derivada. A canvi, els empresaris es van comprometre a variar les característiques de la imatge per diferenciar-la de l'original. D'aquesta manera, la campanya del burro català podia continuar. Tot i això, el dissenyador denuncia que els empresaris no van respectar una part de l'acord, en què s'estipulava que calia indicar qui era l'autor de l'obra.

Jaume Sala és un dels empresaris implicats.

Jaume Sala

Sabem que el dibuix no és nostre, però vam arribar a un acord per usar-lo. Ara no val dir el contrari.


Segons els empresaris, el dibuixant també ha violat el pacte perquè va enviar cartes a centres comercials per comercialitzar productes del burro català i advertir que era l'autor del disseny original.

Alegre remarca que no existeix cap campanya específica sobre el burro català.

Eloi Alegre

No existeix cap campanya registrada sobre el burro català. Jo he venut el burro com un simple ase.


L'advocat del dissenyador santcugatenc ha xifrat en 25.000 euros la quantitat que han ingressat els empresaris per l'explotació de la figura del ruc.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.