Custòdia compartida de la imatge del burro català


  • Comparteix:

El jutge del cas del burro català reparteix l'autoria de la imatge entre els dos demandants. D'una banda, el santcugatenc Eloi Alegre és autor del primer dibuix de l'ase, denominat 'burro de la Floresta'. D'altra banda, l'empresari Jaume Sala és autor del dibuix retocat i de la campanya del burro. Segons la sentència, cadascú tindrà dret a fer servir la imatge del seu burro.

El jutge no ha acceptat cap de les demandes econòmiques que tant Sala com Alegre havien fet. Segons la sentència, no hi ha hagut vulneració de drets ni cap de les parts ha tingut perjudicis econòmics, sinó que la polèmica ha donat més difusió tant a la campanya com al dibuix original.

A l'espera de conèixer el contingut exacte de la sentència, Alegre ha avançat que estudiarà recórrer la resolució.

Eloi Alegre

Revisarem la sentència, l'analitzarem i, si es pot, intentarem recórrer, ja que em deixa igual o pitjor que abans.


Sala i Alegre s'han disputat des del 2003 la paternitat de la imatge del burro català. El dibuixant santcugatenc es va adonar que l'empresari Jaume Sala estava explotant la imatge de l'ase en una campanya catalanista. Alegre, que havia creat el burro sis anys abans, va contactar amb Sala per reclamar-ne l'autoria.

Les dues parts van arribar aleshores a un acord privat sota notari, on Alegre va rebre 700 euros en concepte d'obra derivada. A canvi, l'empresari va variar la imatge per diferenciar-la de l'original.

Posteriorment, les dues parts van denunciar-se mútuament en considerar que no havien respectat l'acord privat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.