El sindicat USTEC-STES denuncia les escoles La Farga i Viaró per presumpta infracció fiscal


  • Comparteix:

El sindicat d'ensenyament USTEC-STES ha presentat una denúncia contra les escoles La Farga i Viaró de Sant Cugat per presumpta infracció fiscal. Segons una auditoria feta per la Direcció General d'Inspecció, 5 centres educatius catalans estarien fent pagar als pares uns serveis que haurien de ser gratuïts.

USTEC-STES ha posat al descobert un estudi fet pel la Direcció General d'Inspecció del Departament d'Ensenyament que evidencia que alguns centres educatius, entre els quals hi ha La Farga i Viaró, cobraven rebuts per uns conceptes que haurien de ser gratuïts, ja que els paga el Departament d'Ensenyament.

Així ho explica el portaveu d'USTEC-STES, Carles Martínez:

Carles Martínez

S'estan cobrant un rebuts obligatoris a les famílies que consten com a aportacions a fundacions i que per tant es poden desgravar les escoles


El sindicat ha posat una denúncia a l'Agència Tributària contra 5 escoles i tres fundacions privades per presumpta infracció tributària. Tres dels 5 centres denunciats, és a dir La Fraga, Viaró i La Vall, estan vinculats a l'Opus Dei. Des d'aquest sindicat, els centres concertats NO poden cobrar cap quantitat addicional pels seus serveis:

Carles Martínez

Una escola concertada ha de complir amb la legalitat i no pot fer pagar a les famílies la part de pressupost que no cobreix amb el que rep del concert


A més, aquests cobraments irregulars, segons els sindicats, permet als pares desgravar part de les quotes abonades de l'impost de la renda. USTEC denuncia que les famílies obtenen injustament un benefici fiscal.

USTEC també ha denunciat que la consellera d'Ensenyament coneixia els resultats d'aquesta auditoria i els va amagar en la seva compareixença al Parlament. Per la seva part, la consellera d'Ensenyament ha negat que amagués cap informació en la seva compareixença al Parlament. Carme Laura Gil ha explicat que s'està en un procés de revisió de les irregularitats detectades durant les inspeccions fetes a aquestes escoles.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.