L'ordenança de soroll endureix la lluita contra la contaminació acústica


  • Comparteix:

El ple municipal ha aprovat per unanimitat l'Ordenança de soroll i vibracions, destinada a prevenir i reduir la contaminació acústica a la ciutat. La nova normativa s'adequa a les directives europees sobre contaminació acústica, recollides en la Llei catalana.

La separació mínima de 25 metres entre els habitatges i els locals d'oci nocturn és la principal novetat de l'Ordenança de soroll, que ha aprovat el ple municipal. La normativa és una adaptació de la llei i segueix les línies generals de l'ordenança tipus elaborada per la Diputació de Barcelona.

Ho explica el tinent d'alcalde de Medi Ambient, Eduard Pomar.

Eduard Pomar

La llei 16/2002 estableix que els ajuntaments que tenien ordenança de sorolls abans de l'entrada en vigor de la mateixa han d'adaptar-la a la llei.


Alguns dels aspectes que ja regulava l'anterior ordenança i que han estat modificats afecten les activitats de càrrega i descàrrega de mercaderies. En aquest sentit, la nova norma ja no contemplarà excepcions per als comerços d'alimentació. A més, les activitats de lleure a la via pública hauran de disposar d'autorització municipal i la recollida de residus que es farà de 7 a 23 hores.

La nova ordenança classifica les sancions en lleus, greus i molt greus. Els imports de les multes va des dels 600 euros, en cas de les faltes lleus, fins als 300.000 euros de màxim per una falta greu.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.