La Fanoc es felicita pel posicionament de l'Ajuntament contra el decret d'admissió


  • Comparteix:

L'Associació de Famílies Nombroses (FANOC) agraeix que l'Ajuntament de Sant Cugat els faci costat en les seves demandes pel que fa al decret de matriculació de la Generalitat. El ple municipal de dilluns va aprovar una moció de CiU i PP reclamant que el projecte torni a incorporar els 15 punts de bonificació que tenien les famílies nombroses. Els grups d'esquerra hi van votar en contra.

La delegació santcugatenca de la FANOC ha mostrat el seu agraïment a l'Ajuntament per la sensibilitat mostrada cap a aquest col.lectiu. El ple de dilluns va aprovar una moció que reclama al govern de la Generalitat el retorn dels punts extres per als fills de famílies nombroses, que el nou decret només els atorga en cas d'empat amb altres alumnes.

El vocal de la FANOC a Sant Cugat, Josep Manuel Prats, valora positivament la moció aprovada i lamenta que els grups d'esquerra s'hi hagin oposat.

Josep Manuel Prats

Valorem molt positivament la moció, però lamentem que no rebi el suport de tots els grups polítics.


La FANOC considera que les famílies nombroses ja estan prou penalitzades des dels punts de vista econòmic, social i laboral. Suprimir ara un dret adquirit en matèria educativa seria, segons Prats, donar 'un pas enrere' en les polítiques familiars.

Prats ha respost també les paraules de la regidora socialista Neus Sotomayor, que va afirmar que el projecte del nou decret pretén eliminar un 'privilegi injust'.

Josep Manuel Prats

No ha entès quina és la situació. No es tracta d'un privilegi, sinó de reconèixer una discriminació positiva.


La FANOC ha recordat que la nova mesura de la Generalitat suposa una discriminació, no només per a les famílies nombroses sinó també per a altres col·lectius com els celíacs i els al·lèrgics, entre d'altres.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.