Sant Cugat s'agermana amb Alba a les portes de la diada de Sant Medir


  • Comparteix:

Sant Cugat i la ciutat italiana d'Alba han formalitzat l'agermanament amb un acte oficial al Claustre del Monestir. L'alcalde, Lluís Recoder, ha destacat el caràcter obert i integrador de les dues poblacions, que van iniciar els intercanvis ara fa cinc anys. De la seva banda, l'alcalde d'Alba, Giuseppe Rosetto, s'ha mostrat entusiasmat per la formalització de l'amistat entre les dues ciutats.

Una amistat que va començar el 2002, amb els primers contactes culturals, empresarials, esportius i polítics. En els últims cinc anys, la relació s'ha anat enfortint, amb continus intercanvis entre delegacions de les dues ciutats.

La formalització de l'agermanament s'ha realitzat aquest divendres al Claustre del Monestir, en un acte que ha aplegat prop de 200 persones. L'alcalde, Lluís Recoder, ha destacat el caràcter obert i integrador de les dues poblacions i ha augurat un llarg futur a la relació d'amistat que ara s'ha oficialitzat.

Lluís Recoder

Som una ciutat acollidora. Alba també, com ha comprovat tota la gent de Sant Cugat que hi ha anat. Tenim ganes de fer d'aquest agermanament quelcom viu.


Recoder ha destacat les similituds entre les dues ciutats, on, segons l'alcalde, s'hi viu molt bé, hi ha un teixit social i empresarial dinàmic i es preserven els valors naturals.

De la seva banda, l'alcalde d'Alba, Giuseppe Rosetto, ha anunciat que la ciutat piemontesa oficialitzarà a l'octubre l'agermanament. Rosetto ha recordat que Sant Cugat és per Alba el sisè municipi germà, però ha afegit que la relació d'amistat amb la nostra ciutat és especialment intensa.

Giuseppe Rossetto

La presència avui d'una part de la societat civil d'Alba demostra el nostre entusiasme. Sant Cugat és la nostra sisena ciutat germana, però al nostre cor és la primera.


La delegació d'Alba que ha visitat Sant Cugat es completa amb diverses autoritats polítiques locals i regionals, entre elles l'alcalde català de Serralunga, Lluís Cabassés. L'ajuntament albenc ha obsequiat la nostra ciutat amb una ampolla de 12 litres de vi de la regió, mentre que Sant Cugat ha ofert un quadre de la ciutat i una bandera.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.