Una exposició explica 'la nova cultura de l'aigua' al Casal de Joves


  • Comparteix:

Com implementar mesures per millorar la gestió de l'aigua i com integrar la ciutadania en el procés és la intenció de l'exposició 'La nova cultura de l'aigua'. Aquesta exposició itinerant, que s'ha inaugurat al Casal de Joves de Torreblanca, està produïda per la Diputació de Barcelona i anirà voltant per la demarcació per extendre aquestes noves idees.

La inauguració d'aquesta exposició ha servit perquè el tinent d'alcalde de Medi Ambient, Eduard Pomar, expliqués algunes de les fites assolides per Sant Cugat. Fruit de la nova ordenança de l'aigua, la ciutat ha reduït un 30% del seu consum d'aigua i és actualment un model per d'altres poblacions.

En aquest sentit, Pomar ha invitat tothom no només a reflexionar sobre les noves necessitats, sinó que ha fet una crida per posar fil a l'agulla.

Eduard Pomar

No només s'ha de reflexionar sinó que també s'ha d'actuar. La gent ha d'entendre que hem de fer un ús racional de l'aigua.


El coordinador de l'Àrea de Medi Ambient de la Diputació de Barcelona, Domènec Martínez, ha dit que es tracta d'una exposició molt àgil i didàctica, que amb només 10 minuts permet al visitant entendre les línies mestres del que s'anomena 'la nova cultura de l'aigua'.

Martínez ha explicat que la població ha de saber que hi ha més de mil milions de persones que no disposen d'aigua potable. També cal, ha dit el coordinador, que s'entengui que un menor consum no vol dir menys qualitat de vida.

Domènec Martínez

L'aigua que consumeixen més de mil milions de persones no és potable.


L'exposició està formada per una desena de plafons explicatius, un dvd i un parell d'ordinadors per consultar les premises d'aquesta nova cultura de l'aigua.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.