Un santcugatenc troba una vacuna preventiva pel càncer de coll d'úter


  • Comparteix:

Una nova vacuna contra el càncer de coll d'úter podria incorporar-se al calendari vacunal escolar com a mesura de prevenció d'aquesta malaltia. Gràcies a la investigació d'un santcugatenc, el cap de la unitat d'Epidemiologia i registre de Càncer de l'Institut Català d'Oncologia, Xavier Bosch, aquesta vacuna permetrà prevenir aquest tipus de càncer que en molts casos està causat per infeccions virals.

Després de més de 20 anys d'investigació, l'equip de la Unitat d'Epidemiologia i registre de Càncer de l'Institut Català d'Oncologia ha trobat una vacuna de prevenció del càncer d'úter i d'altres afeccions genitals.

Segons el santcugatenc i cap del grup d'investigació, el doctor Xavier Bosch, el seu equip ha pogut demostrar que el càncer de coll d'úter està causat per infeccions virals.

Doctor Xavier Bosch

Aconseguir demostrar que aquests tumors estaven causats per unes infeccions virals i que eren capaces d'induir les lessions d'abans el càncer.


Tot i això, Bosch ha explicat al programa 'Sant Cugat a fons' d'aquesta emissora que només es tracta d'un mitjà preventiu i que no té efectes terapèutics en dones que ja han desenvolupat la malaltia.

La vacuna, que ja es troba en les últimes fases del procés, podria començar a aplicar-se dins el calendari vacunal escolar, tot i que encara queda enllestir el sistema de finançament.

Ho explica el doctor Xavier Bosch.

Doctor Xavier Bosch

Probablement el sistema públic de sanitat la incorporarà en el calendari vacunal en el context escolar i que per tant estarà subvencionat.


Una vegada fixat el sistema de finançament, la intenció de l'equip mèdic és començar les negociacions per fer arribar la vacuna als països pobres.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.