L'Ajuntament i Amics de la Unesco col·laboraran en la construcció d'una escola a Bolívia


  • Comparteix:

El jesuïta santcugatenc, Joan Enviz, ha aconseguit el suport dels Amics de la Unesco i l'Ajuntament per construir una escola a Bolívia. El desig d'Enviz és escolaritzar la població boliviana de Cochabamba per lluitar contra la precarietat que pateixen els seus habitants.

Joan Enviz denuncia la pobresa que viu el poble de Cochabamba, el qual no disposa de serveis bàsics com aigua corrent, llum o carrers asfaltats. Fa tres anys el propietari d'una casa al poble va cedir a Enviz l'edifici perquè hi pogués instal·lar una escola, provisionalment. Aquest any, però, finalitza el termini i Joan Enviz es veu obligat a buscar un nou recinte per evitar el tancament de l'escola.

Segons Enviz, l'escolarització és l'eina bàsica per a poder desenvolupar el potencial de qualsevol persona.

Joan Enviz

De totes les necessitats urgents d'aquesta gent l'essencial és l'escola


Després de quaranta-vuit anys treballant a Bolívia, Joan Enviz ha retornat a Sant Cugat per demanar suport per al seu projecte, però llevat del col·lectiu d'Amics de la Unesco, i l'Ajuntament, només ha trobat negatives.

Enviz espera ara poder dur a terme el seu projecte i escolaritzar uns quinze mil nens, dels vint-i-cinc mil en edat escolar que hi ha al poble de Cochabamba. A banda de l'escolarització de nens i joves, el jesuïta desitja també poder donar classes als adults de la zona.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.